Ortoze za skoliozo 

MOOR-S steznik nove generacije

Po dolgih letih razvoja, investicij v najnovejšo tehnologijo, znanje in raziskave na področju konzervativnega zdravljenja skolioz, lahko končno predstavimo širši javnosti steznik nove generacije MOOR-S. 

 

Razvijati se je začel v našem podjetju leta 2008. Osnovna ideja je temeljila na konceptu Rigo Cheneau brace in Lyon, kasneje pa smo na podlagi 25 letnih  izkušenj in svetovnih ugotovitev vnesli še principe, ki jih upošteva SPoRT (Sforzesco brace) koncept. CIlj razvoja ortoze je bil doseči kar se da korektivno ortozo, ki ne bi samo zadrževala položaja, ob tem pa bi bila estetsko sprejemljiva za mladostnike.

 

Ortoza je izdelana individualno po modelu, oblika oz. izgled ortoze je odvisen od krivine hrbtenice.

Namenjena je za nekirurško  zdravljenje  skolioze v okviru 21 do 45 stopinj po Cobbu, v nekaterih neoperabilnih primerih tudi pri večji krivini. Primerna je za korekcijo vseh vrst krivin, do vrha TH6.

 

Za korekcijo se uporablja potisna sila, katera sili otroka/mladostnika k umiku od stene steznika, torej aktivni odziv in s tem aktivni popravek krivine.  V ortozo so implementirani derotacijski pritiski (driver), ter stimulacijski pritisk za podzavestno aktivno izravnavo (pressure point). 

Konstrukcija  ortoze  nudi  možnost  odprtin  povsod  kjer  ni  korekcijskih pritiskov, kar omogoči boljšo estetiko in prijetnejši občutek  pri  nošenju.  Prominentni deli medenice so prosti. Steznik je praktično neopazen pod obleko in udobnejši za nošenje.

 

Zaradi zahtevnosti je meritev in izdelava možna le z najsodobnejšo CAD CAM tehnologijo.

Pri predpisu (lahko le ortoped v Bolnici Valdoltra) in aplikaciji (izključno pri nas) striktno upoštevamo SOSORT smernice.

 

Ostale ortoze za skoliozo - stezniki

Poleg koncepta MOOR-S po želji, oz. predpisu zdravnika izdelujemo tudi ostale koncepte kot so LYON, RSC brace, SFORSESCO, MILWOUKEE.

 

 

Za več informacij nas kontaktirajte in naš ortotični tim se vam bo z veseljem posvetil ter odgovoril na vprašanja