Kids in Technology Class
1422471_1515634195359479_524760539934089
rri 1.JPG

 

 

 

NASLOV OPERACIJE: 4D naprava za odvzem mere ortoze pri korekciji skolioze

 

Podjetje MOOR Ortotika in protetika d.o.o. je skupaj s konzorcijskim partnerjem Eltas d.o.o. na javnem razpisu Spodbude za raziskovalno razvojne projekte uspešno pridobilo sofinanciranje za projekt 4D naprava za odvzem mere ortoze pri korekciji skolioze, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

GLAVNI NAMEN IN CILJ OPERACIJE:

Namen RRI projekta je izdelati 4D napravo za odvzem mere ortoze pri korekciji skolioze do stopnje TRL 9, ki bo pripravljena za industrijsko proizvodnjo. 

Cilj je izdelati napravo za odvzem kontrolirane meritve za ortozo. S to napravo želimo že v času meritve določiti natančno stopnjo korekcije hrbtenice, katero telo posameznika prenese. 4D naprava bo omogočala, zaradi svoje fleksibilne zasnove, podporo v vseh 3 smereh (x,y,z), pri čemer bo v sistem vnesena še dodatna dimenzija (spremenljivka), in sicer sila, ki bo ravno tako nastavljiva po velikosti. S to napravo bomo naredili eksaktno simulacijo ortoze, ki jo lahko pri 3D skeniranju tudi preverimo in kar je izjemno pomembno, tudi korigiramo ter prilagajamo.

Skupni znesek javnega sofinanciranja operacije znaša 300.000 EUR.


Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji   www.eu-skladi.si 

Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

INOVATIVNOST.png