Prva informacija o protezi

Izguba dela telesa še ne pomeni da morate spremeniti življenski stil. Če ste soočeni z možnostjo amputacije noge, oziroma ste operacijo že prestali, vas vabimo na posvet o možnosti  oskrbe s protezo. Naš protetik vas bo seznanil z različnimi možnostmi,  z vrstami proteznih ležišč in protetičnih sestavnih delov (stopala, kolena),  upoštevaje vaše zdravstveno in fizično stanje. Zaželeno je sodelovanje s kirurgom pred operacijo, saj se tako lahko približamo optimalnim lastnostim krna za kasnejšo uspešno protetično oskrbo. 

Cilj protetične rehabilitacije je, da varno  dosežete neodvisnost  z minimalno porabo energije. Z 

drugimi besedami je  naš cilj, da vam omogočimo čimboljšo reintegracijo v družbo in dosego največje učinkovitosti s protezo. 

Za za izdelavo prve proteze imate kljub namestitvi na oddelek URI Soča  pravico izbire svojega 

protetika.,oziroma podjetje, ki vam bo protezo izdelalo, seveda pa morate o tem takoj ob sprejemu obvestiti zdravnika, ki vam bo predpisal protezo. V kolikor protezo že uporabljate, za izdelavo nove proteze sprejem na oddelek protetike v URI Soča ni potreben.

Prav tako je posvet primeren za ljudi, ki že uporabljajo protezo, pa jim proteza ne omogoča vseh željenih aktivnosti, ali jim ne odgovarjja.  Na področju protetike imamo več kot 20 let izkušenj pri izdelavi vrhunskih protez, protez za športnike, ter najzahtevnejših primerov.

 

Veselimo se srečanja z vami in pogovora o vaših potrebah.

 

POSVET Z NAŠIM PROTETIKOM JE BREZPLAČEN IN NEOBVEZUJOČ ZA NADALJNO IZDELAVO PROTEZE V NAŠEM PODJETJU!