NADKOLENSKA PROTEZA

 

Nadkolenska proteza je večinoma sestavljena iz individualno izdelanega ležišča, kolena, cevi in stopala. Oblika ležišča je odvisna od fizičnega  stanja vsakega posameznika in njegovih aktivnosti. Uporabnik/ca lahko dodatno uporablja silikonski liner  oz. druge pripomočke kateri pripomorejo k čimlažji uporabi.

Biti mora udobno, pravilno nameščeno in ustrezno glede na uporabnikovo aktivnost. Če tem pogojem ni zadoščeno se izgubi vsa prednost najbolj naprednih tehnologij, tudi bioničnih komponent. Tip ležišča je odvisen od vsakega posameznika, njegove aktivnosti in željenih ciljev.

V našem podjetju izdelujemo  vrsto  različnih najmodernejših  ležišč za vse starosti in aktivnosti 

uporabnikov.  Skupaj z našim protetikom se stranka odloči za najbolj ustrezno ležišče in sestavo proteze. Vsa ležišča izdelamo individualno iz najnovejših in najnaprednejših materialov, tako da se popolnoma prilegajo krnu uporabnika.

Poleg ležišča proteze je zelo pomemben izbor ustreznih protetičnih komponent. Na trgu so komponente različnih proizvajalcev, različnih kvalitetnih in cenovnih razredov. Uporabniku vedno  svetujemo najbolj optimalno kombinacijo, da pripomoček z zadovoljstvom porablja pri vsakdanjih aktivnostih.

Imamo široko paleto kolen in  stopal, samo najbolj priznanih svetovnih proizvajalcev, od osnovnih pa vse do najnovejših vrhunskih. Protetik se vam bo z veseljem posvetil in podrobno razložil prednosti in slabosti vsakega dela posebej, ter ocenil primernost le tega. Če je stopalo oz. koleno  na zalogi, ga boste lahko brezplačno preizkusili.

Proteza za kopanje

Standardna proteza za vsakdanjo aktivnost ni primerna za kopanje, saj lahko vgrajene komponente zarjavijo.Posebne proteze za kopanje vsebujejo dele in komponente, katere v stiku z vlago ne zarjavijo(INOX, TITAN).  Izdelujemo 2 različna tipa kopalnih protez: 

-osnovna kopalna proteza namenjena tuširanju oz. za pomoč pri osebni higijeni

-posebna kopalna proteza primerna za vodne športe, potaplanje, tek ob plaži ,itd..

 

Za več informacij nas kontaktirajte in si rezervirajte brezplačni termin za posvet z našim protetikom.