PODKOLENSKA PROTEZA

 

Podkolenska proteza je večinoma sestavljena iz individualno izdelanega ležišča, cevi in stopala. Oblika ležišča je odvisna od fizičnega  stanja vsakega posameznika in njegovih aktivnosti. Poleg tega lahko uporabnik/ca dodatno uporablja silikonski liner, elastično kolenico, oz. druge pripomočke kateri pripomorejo k čimlažji uporabi.

Ležišče je najpomembnejši sestavni del proteze. Biti mora udobno, pravilno nameščeno in ustrezno glede na uporabnikovo aktivnost. Če tem pogojem ni zadoščeno, se izgubi vsa prednost najbolj naprednih tehnologij, tudi bioničnih komponent. Tip ležišča je odvisen od vsakega posameznika, njegove aktivnosti in željenih ciljev.

V našem podjetju izdelujemo  vrsto različnih najmodernejših ležišč  za vse  starosti in aktivnosti 

uporabnikov.  Skupaj z našim protetikom se stranka odloči za najbolj ustrezno ležišče in sestavo proteze. Vsa ležišča izdelamo individualno iz najnovejših in najnaprednejših materialov, tako da se popolnoma prilegajo krnu uporabnika. 

 

Poleg ležišča proteze je zelo pomemben  izbor  ustreznih  protetičnih  komponent.  Na  trgu so 

komponente različnih proizvajalcev, različnih kvalitetnih in cenovnih razredov.

Uporabniku vedno  svetujemo najbolj optimalno kombinacijo, da pripomoček z  zadovoljstvom 

uporablja pri vsakdanjih aktivnostih.

Imamo široko paleto stopal, samo najbolj priznanih svetovnih proizvajalcev, od osnovnih pa vse do najnovejših vrhunskih. Protetik se vam bo z veseljem posvetil in podrobno razložil prednosti in slabosti vsakega stopala ter ocenil primernost stopala. Če je stopalo na zalogi, ga boste lahko brezplačno preizkusili.

Proteza za kopanje

Standardna proteza za vsakdanjo aktivnost ni primerna za kopanje, saj lahko vgrajene komponente zarjavijo.Posebne proteze za kopanje vsebujejo dele in komponente, katere v stiku z vlago ne zarjavijo(INOX, TITAN).  

Izdelujemo 2 različna tipa kopalnih protez: 

-osnovna kopalna proteza namenjena tuširanju oz. za pomoč pri osebni higijeni

-posebna kopalna proteza primerna za vodne športe, potaplanje, tek ob plaži ,itd..

 

 

Za več informacij nas kontaktirajte in si rezervirajte brezplačni termin za posvet z našim protetikom.