Ortotika hrbtenice za odrasle-več

 

 

Ortoz za degenerativne težave je več vrst, njihov namen je enak. Razlikujejo se po videzu (estetika), višini, materialu in trdnosti. Na trgu (v lekarnah, in v specializiranih trgovinah) so na voljo razne ortoze, od mehkij  (trakov) do trdih rigidnih, vendar je pri tem potrebno vedeti, da  prodajalci niso ustrezno strokovno usposobljeni, da bi lahko uspešno svetovali.

 

Ortozo naj namesti (izdela) le usposobljen dipl.ing.ortotike in protetike, ki ima dovolj izkušenj in specialnih znanj. Za vrsto ortoze se odloči zdravnik v sodelovanju s timom, ki mora biti izkušen. Za katero vrsto ortoze in koliko bo le ta visoka, se odloči tim, oziroma zdravnik, na podlagi večih dejavnikov:    

 - starosti pacienta      

- stopnji težav-sprememb na hrbtenici      

- sprejemanju  določenega tipa ortoze.

 

V podjetju MOOR Ortotika in Protetika že več kot 25 let sodelujemo z ortopedsko bolnišnico Valdoltra, katera je vodilna na področju zdravljenja hrbtenic v Sloveniji.

Ortoze izdelujemo individualno, s CAD-CAM tehnologijo, zato se le te popolnoma prilegajo telesu uporabnika. Za meritev uporabljamo 3D skener, zato mavčanje ni potrebno).