Ortoze za povečano kifozo

MOOR-K steznik nove generacije

Razvoj ortoze se je začel v našem podjetju. Osnovna ideja je temeljila na konceptu kyphologic™ brace. CIlj razvoja je bil doseči kar se da korektivno ortozo, ki bi poleg zadrževala položaja imela korektivni efekt  in bi bila estetsko sprejemljiva za mladostnike.

Namenjena je za nekirurško  zdravljenje  povečane kifoze, v okviru 45 do 80 stopinj po Cobbu, v nekaterih neoperabilnih primerih tudi pri večji krivini. Korekcijo vršimo s potisno silo  pod krivino in nasprotnimi stabilizacijskimi točkami.Pritiski silijo otroka/mladostnika da se jim umakne, tako dobimo aktivni odziv in s tem aktivni popravek krivine.

Ortoza je izdelana individualno po modelu (3D sken), oblika oz. izgled ortoze je odvisen od  vrha krivine hrbtenice. Konstrukcija ortoze nudi možnost odprtin povsod kjer ni korekcijskih pritiskov, naprimer prominentni deli medenice so prosti, kar omogoči boljšo estetiko in prijetnejši občutek pri nošenju. 

 

Zaradi zahtevnosti je meritev in izdelava možna le z najsodobnejšo CAD CAM tehnologijo.

 

TTS - tritočkovni steznik

Namenjena je za nekirurško  zdravljenje kifoze lažje stopnje. Izdelana je individualno  za uporabnika. 

 

Za meritev ni potrebno 3D skeniranje. Sestavljena je iz kovinskih tračnic in plastike.

 

Korekcijo se vrši s potisno silo pod krivino ter nasprotnimi silami na prsnici, na trebušni del in sinfizi. Prominentni deli medenice so prosti.

 

 

Za več informacij nas kontaktirajte in naš ortotični tim se vam bo z veseljem posvetil ter odgovoril na vprašanja