ČELADE 1.VERZIJA

 

Izdelujemo in nameščamo različne tipe čelad za različne namene, kot so korekcija zaležane glave, zaščita pri padcih in za delo gibalno oviranih. Čeprav je morda izgled ortoz podoben, ima vsaka svojo specifiko. 

 

Moor-P

Z željo, da bi bila oblika dojenčkove glavice popolna, so se ukvarjale že naše babice. Otroke so v posteljici obračale, kar počnemo še danes. Čas je pokazal, da včasih to ni dovolj in da so določeni položaji, kot je spanje na trebuhu, lahko za dojenčka usodni.

Za popravek nepravilne oblike glave se danes uporabljajo korekcijske čelade. 

Smo eno redkih podjetji v Evropi kvalificirani inusposobljeni za korekcijo plagiocefalusa. Naš način odvzema mere je neškodljiv in dojenčku prijazen, saj ga vzamemo s 3D optičnim skenerjem.

Zaščitna čelada

Pri ljudeh s epilepsijo prihaja do nehotenih padcev, katerih poškodbe oblaži čelada, ki je lahko izdelana iz različnih materialov. Največkrat je to plastika in/ali umetno usnje, ustrezno podloženo, tako da zagotavlja ublažitev udarcev.

Delovna čelada

Gibalno ovirani, ki nimajo možnosti pisanja z rokami, lahko za tovrstno delo uporabljajo čelado s posebnim nastavkom-tipalom, s katerim lahko uspešno tipkajo.