TERAPIJA

Pri izvođenju terapija koristimo suvremene metode. Namjena izvođenja terapije je smanjenje boli, poboljšati gipkost i mišićnu moć i  poboljšati kvalitetu  držanja i kretanja. S poboljšanjima na području kretanja  osoba postane funkcionalno samostalnija  (dnevne aktivnosti, školski rad, rad, i dr.) i manje ovisni o pomoči drugih. Posljedično se poboljša  kvaliteta života pojedinca bez obzira na životnu dob. Prilikom terapije koristimo pojedinačni pristup.

TERAPIJA ZA DONJE UDOVE

Uporabom medicinskih pomagala neposredno omogućujemo veću samostalnost na području kretanja, posebno na utjecaj stajanja i hodanja. Kod induvidualne terapije izdvajamo trening pripreme za ortozu i trening uporabe  ortoze. Cilj terapije je svakodnevna , samostalna uporaba medicinskog pomagala u domaćem  okruženju.

TERAPIJA ZA KOREKCIJU SKOLIOZE

Naš koncept rada temelji se na kombinaciji uporabe steznika MOOR-S i fizioterapije, a temelji se na konceptu RNO, metodi MNRI po S. Masgutovi te elementima metode Katharine Schroth i SEAS metode. Cilj terapije je ostvariti samo korekciju  i stabilizaciju položaja kralježnice.  Terapija za korekciju skolioze se samostalno izvodi do zakrivljenosti od 20 stupnjeva. Za korekciju skolioze iznad  20 stupnjeva  samostalna terapija nije dovoljna pa se stoga terapija provodi kao nužna potpora pri nošenju MOOR-S steznika. Steznik MOOR-S radi se induvidualno po mjeri za svakog korisnika stoga se i terapija prilagođava za svakog korisnika pojedinačno.

ŠKOLA HODANJA ZA KORISNIKE PROTEZA

Ako ste korisnik proteza možete biti sigurni da će mo se pobrinuti za vas kroz cijeli postupak dobivanja nove  proteze. Naši fizioterapeuti specijalizirani za hod  će razviti vaš uzorak hoda do najviše mjere vaših mogućnost i omogućiti vam  bolji način življenja.