TERAPIJA

 

Pri izvajanju terapije uporabljamo sodobne koncepte in metode. Namen izvajanja terapije je zmanjšati bolečino, izboljšati gibljivost ter mišično moč in izboljšati kvaliteto vzorcev drže in gibanja. Z izboljšanjem na področju gibanja postane oseba funkcionalno samostojnejša (dnevne aktivnosti, šolsko delo, poklic, interesne dejavnosti, ipd.) in manj odvisna od pomoči drugih. Posledično se izboljša kvaliteta življenja posameznika ne glede na življenjsko obdobje. V terapiji uporabljamo individualni pristop.

TERAPIJA ZA SPODNJE UDE

Z uporabo medicinskega pripomočka neposredno omogočimo večjo samostojnost na področju gibanja, zlasti vplivamo na izboljšan vzorec stoje in hoje. V individualni terapiji izvajamo trening priprave na ortozo in trening uporabe ortoze v terapiji. Cilj terapije je vsakodnevna, samostojna uporaba medicinskega pripomočka v domačem okolju.

Naš koncept dela temelji na kombinaciji uporabe steznika MOOR-S ter fizioterapije, ki temelji na RNO konceptu, metodi MNRI po S. Masgutovi ter elementih metode Katharine Schroth in SEAS metode. Cilj terapije je osvojitev samokorekcije in stabilizacijo položaja hrbtenice. Terapija za korekcijo skolioze se samostojno izvaja do krivine 20 stopinj. Za korekcijo skolioze nad 20 stopinj samostojna terapija nezadošča za uspešno korekcijo krivine, zato se terapija izvaja kot nujna podpora pri nošenju MOOR-S steznika. Tako kot so stezniki MOOR-S izdelani individualno po meri se za vsaka posameznika individualno prilagodi tudi terapijo. 

TERAPIJA ZA KOREKCIJO SKOLIOZE

Kot uporabnik protez se lahko zanesete da bomo poskrbeli za vas skozi vašo celotno pot pridobitve nove proteze. Naši fizioterapevti specializirani v hoji bodo razvili vaš vzorec hoje do najboljše mere vaših zmožnostih, kar vam bo omogočilo živeti bolj polno življenje. 

ŠOLA HOJE ZA UPORABNIKE PROTEZ