Čelada za korekcijo zaležane glave MOOR-P

Živimo v času, v katerem smo zelo pozorni na zdravje in izgled naših otrok. Zavedamo se, da družba že zelo zgodaj rada stigmatizira posameznika, še posebno je to pogosto, če je posebnost vizualno očitna. Plagiocefalija je ena od vidnih deformacij in če ni zdravljena, človeka spremlja celo življenje.  Nikakor ni prijetno, če dekle, ali kasneje v zrelih letih ženska ne more imeti pričeske kakršno si želi. Nenazadnje tudi moškim ni prijetno, posebno v zrelih letih, ko se pojavi plešavost, ali ko se odloči za kratko frizuro ali celo pobrito glavo. V primeru nekorigirane plagiocefalije si tega marsikdo ne more privoščiti, saj pritegne prenekateri začuden pogled. Težave se pojavijo lahko tudi pri nošenju očal zaradi obrazne nesimetrije. Naslednji problem so športne čelade, ki se ne prilegajo ustrezno na glavo.To je le nekaj težav, ki se lahko pojavijo že v zgodnjem otroštvu in trajajo celo življenje.

Ukvarjanje z vprašanjem "kaj sem naredil/naredila narobe, da ima moj otrok zaležano 

glavo?" je brezpredmetno, saj  so vzroki lahko različni, nikakor pa niso starši (vsaj večina) zavestno ustvarili pogojev za razvoj deformacije. Pomembno je, da starši spoznajo problem in po možnosti ukrepajo. Možnost za korekcijo je ortoza za glavo - čelada. Ta način korekcije je v svetu  uspešen in dobro uveljavljen, ter je stalna praksa uglednih otroških klinik.

 

Ortozo-čelado je potrebno nositi  čim več. Za maksimalni učinek jo dojenčki običajno nosijo 21-23 ur na dan. najboljši učinek se dosega pri mlajših otrocih (4-8 mesecev). Povprečen čas zdravljenja s čelado je običajno 3 do 6 mesecev, odvisno od starosti otroka in stopnje nesimetrične oblike glave.

 

MOOR-P band LITE je ena izmed najlažjih čelad za korekcijo zaležane glave na tržišču! Teže navadnih čelad se ponavadi gibljejo okoli 180-220g, naša nova čelada MOOR-P band LITE pa tehta le 115-125g. To je veliko olajšanje od nepotrebne teže na glavah naših dojenčkov!

 

Čelada MOOR-P je izdelana individualno po modelu, iz  termoplastičnega  čvrstega materiala (polietilen ). Zapenja se s  trakom (ježek). V notranjosti je oblazinjena z mehko penastim materialom.Ortoza mora biti v celoti oblikovana tako, da zagotavlja rast glave v pravilno smer.Vsi materiali so namenjeni izdelavi medicinskih pripomočkov in so dermatološko ustrezni-ne povzročajo alergij. Osnovna barva je bela, izbirati pa je možno tudi različne barvne vzorce.

 

Za odvzem mere uporabljamo optični 3D skener, tako da ni potrebno mavčanje. Vsako čeldo natančno digitalno obdelamo kar nam omogoča natančno izdelavo. Po vsakem 3 mesečnem obdobju korekcije z čelado MOOR-P, se dojenčkovo glavo ponovno preskenira in primerja z začetnim stanjem. Le tako lahko objektivno določimo stopnjo popravka glave. Foto primerjava je v večini primerov subjektivna in nenatančna. 

 

 

 

 

Za več informacij nas kontaktirajte in naš ortotični tim se vam bo z veseljem posvetil ter odgovoril na vprašanja